söndag 22 augusti 2010

Alla borde rösta!

Den 19 september är det återigen dags för riksdagsval. Enligt de senaste mätningarna ser det just nu ut som omval för Alliansen. Men mycket kan fortfarande hända. Dels är det fortfarande väldigt jämnt mellan blocken och dels finns även möjligheten att nya partier tar sig in i riksdagen. Framförallt ett främlingsfientligt parti ligger bra till för det, även om samma undersökning som visar på omval för regeringen påvisar att det partiet för närvarande ligger under 4%-spärren.

Med så mycket som kan hända önskar jag att varenda röstberättigad person utnyttjar sin demokratiska möjlighet. Inte bara i solidaritet för alla människor som genom historien och än idag kämpar för att få samma möjlighet. Utan framförallt för att visa att varje individ faktiskt bryr sig om vad som händer på det politiska planet. Vilka som leder landet påverkar oss alla på olika sätt, och därför bör också alla uttrycka sin åsikt genom att rösta.

Dessvärre finns det många som inte röstar i riksdagsvalet. Närmare 20% avstod i de två senaste valen. Jag saknar en kraftsamling från nationellt håll om vikten av att rösta. De olika partierna går ut och pratar om vad de vill göra för att vinna röster, men ingen lyfter den enkla frågan om att helt enkelt rösta. Visst hade det varit bra om alla självmant hade känt som jag, men uppenbarligen är det inte så. Jag skulle vilja se en massiv kampanj som helt och hållet syftar till att alla borde rösta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar