torsdag 27 maj 2010

Dagens icke-nyhet...

Jag förstår inte varför det upprör så många människor att Sverige åkte ur Eurovisionsschlagerfestivalen (onödigt långt ord, förkortas ESC) idag. Det var längesen Sveriges bidrag slogs på toppen, och då spelar det väl mindre roll om låten åkte ut redan idag eller förlorar stort i finalen?

Många av mina vänner kommer säkert uppröras av det här, men jag tycker att ESC är bland det tråkigaste på tv. Det börjar tidigt med att vi har massvis med svenska bidrag att lyssna till. Sen ska vi stå ut med detta under lång tid innan svenska folket till slut enas om ett av de tråkigaste bidragen att skicka till den europeiska finalen. När det sen går dåligt ute i Europa, blir alla lika förvånade varje gång. Alla säger att "nästa år, ska vi skicka en bättre låt" men istället upprepas exakt samma procedur som året innan.

En väldigt bra definition av galenskap är "att upprepa samma sak om och om igen men förvänta sig nya resultat". Kort sagt, Eurovisionsschlagerfestivalen, eller åtminstone Sveriges deltagande, är galenskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar