tisdag 22 september 2009

Kalle Anka -> Arne Anka -> Anna Anka

Ja, rubriken säger väl allt? Kalle Anka fick en satirisk version av sig i Arne Anka. Och nu har vi blivit introducerade för Anna Anka. Att hennes namn påminner så mycket om Arnes är för mig hysteriskt roligt. För det finns ett Arne-citat som stämmer sjukt bra in på Anna - "Att tänka innan man talar, är som att torka sig i röven innan man skiter".

Efter bara ett program av Svenska hollywoodfruar har Anna redan lyckats få sin egen lista över citat. Hon anser inte bara det vara kvinnans skyldighet att ställa upp med en avsugning på sin man varje morgon, om han så begär, hon tycker även att svenska män är tragiska med sina blöjbyten och jämställdhet. Men istället för att råka felcitera henne, kan man läsa hennes egenskrivna artikel på Newsmill.

Det finns konservativa personer och partier (som vill bevara saker som de är), och så finns det reaktionära diton (som vill gå tillbaka till hur saker var förr). Kristdemokraterna (KD) är i många frågor reaktionära, men inte ens dem vill ha med Anna att göra (trots att partisekreteraren först sa att hon var välkommen). Det här är nog en av de få gångerna jag innerligt velat applådera (KD) för sitt ställningstagande. Tack och lov för att inte ens dem vill låta henne få en plats i den svenska politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar