lördag 30 januari 2010

En riksdag utan KD måhända?

Jag har tidigare i min blogg varit inne på att jag hoppas att både (SD) och (KD) hamnar utanför riksdagen. Ett parti som har fundamentalt främlingsfientliga åsikter vill jag inte se inneha en maktposition i vårt land. På samma sätt som (SD) är diskriminerande mot invandrare, har (KD) under lång tid diskriminerat homosexuella.

Det är kanske på grund av att omvärlden förändras i högre takt, som (KD) nu har svårt att hänga med i vilka värderingar som ska få dem valda. I Expressens ledare går det nämligen idag att läsa om hur (KD) tycks sakna en politisk kompass. Efter Hägglunds försök att nå ut till "verklighetens folk", verkar han nu ha uppgett det spåret för att prata om vad (KD) inte vill göra. Och det tycks vara mer fokus på vad de inte vill göra, snarare än att ge tydliga indikationer på vad de faktiskt vill göra. I Expressens ledare står följande:

Hägglund kritiserade också vänsterns vilja att pracka på människor sina värderingar. Och så utbrast han: "Förbjud förbuden!" Detta är en märklig och äventyrlig retorik. Om man fnyser åt ideologi, värdegrundad opinionsbildning och lagstiftningsarbete - då kanske man faktiskt bör lämna partipolitiken och starta ett dansband.

Det börjar bli svårt att se vad (KD) verkligen står för, mer än att kritisera sina politiska motståndare. Istället är det uppenbart att företrädare i partiet har lika lite kunskap om andra kulturer och storstadsmentalitet, som de sedan länge haft om homosexuella och andra familjebildningar än kärnfamiljen. Jag hänvisar återigen till ledarsidan:

Exakt hur stora problem KD har med kompassen kunde man ana i går när kända partiföreträdare sa de mest obehagliga saker om burka och niqab. "Ohygieniskt och äckligt!" sade Annelie Enochson. "Att vara maskerad på tunnelbanan, vi vet ju inte vem som finns under den där burkan," sade Ingemar Vänerlöv, som tydligen tror att stockholmare regelmässigt avkräver varandra legitimation i kollektivtrafiken.

I mina ögon är (KD) lika vilsna som (SD) när de försöker demonisera sånt de inte riktigt förstår. Skillnaden är dock att (SD) har ett tydligare fokus på vad de vill göra med sin politik, medan (KD) verkar famla i mörkret. Jag kan bara innerligt hoppas att inget av dessa partier hamnar i riksdagen efter höstens val. Och hoppet är det sista som lämnar en!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar