fredag 11 juni 2010

Erlandsson och tidelagen...

Kan inte låta bli att blogga om att jordbruksminister Eskil Erlandsson nu tydligen ändrat sig angående förbud mot tidelag, och ser över att införa ett sådant förbud i svensk lag.

Det blir ett extremt kort blogginlägg denna gång, eftersom jag inte har ord nog att beskriva vad jag tycker om Erlandssons uttalanden förra gången det begav sig. Istället säger jag bara, om ni inte sett följande klipp, varsågoda!

4 kommentarer:

  1. Är inte säker på vad du menar med det hela? Förutom att anmärka på hur uppenbart obekväm han är med att tala om något sexuellt.

    SvaraRadera
  2. Det är sättet han framför det på. När han började gå in på exempel, har tydligen partikollegor suttit och försökt göra honom uppmärksam på att det inte låter så bra. Hela grejen blev sedan väldigt uppmärksammad i media.

    Det finns bra och mindre bra sätt att dra exempel på. Erlandssons sätt var väl inte helt lysande...

    SvaraRadera
  3. Själv är jag mest trött på den här frågan. Ett av de där fallen där folk plötsligt argumenterar helt med utgångspunkt i sina egna känslor och traditionell moral. Att det redan finns lagstiftning som torde täcka den gräns som är relevant - nämligen huruvida djuret tagit skada - tycks ingen gå med med på...

    SvaraRadera
  4. Vilken fråga är du trött på? Den om tidelag gissar jag? Kan till viss del hålla med dig. Och det var så som du argumenterar nu, som Erlandsson gjorde förra gången. Det berör tydligen dessutom så extremt få fall, att frågan är om det ens är tillräckligt motiverat att ändra lagstiftningen.

    Men, då ministern själv fått ändra sig i frågan kan det tyda på att något trots allt framkommit som sätter frågan i nytt ljus. Nuvarande lagstiftning kanske inte är tillräcklig.

    Fast oavsett vad det blir för ny lag eller ej, så bloggade jag mest för att jag under lång tid fascinerats av klippet som går att se på youtube och nu blev det återigen aktuellt.

    SvaraRadera