söndag 15 november 2009

Skämmigt att vara skåning...

Jag skryter inte direkt med att vara skåning just nu. Många händelser gör att det nästan är på gränsen att jag skäms.

Värst måste ändå vara hela cirkusen runt Vellinge kommun. För som om det inte är tråkigt nog att kommunalrådet nästan är lika främlingsfientlig som många sverigedemokrater, så är det skrämmande att höra om alla vellingebor som samlades i uppror eller skriver arga inlägg runt om på webben. Hur kan det finnas så många människor som anser det vara fel att hjälpa flyktingbarn?

Apropå sverigedemokraterna, så har de enligt en ny sifo-undersökning 5,8% väljarstöd. Av någon anledning har partiet många aktiva skåningar, och de tycks också ha ett ganska starkt väljarstöd i vårt sydligaste landskap. Jag förstår inte hur det kommer sig att just skåningar är så främlingsfientliga. Vi är ju för guds skull bland de sista i svensk historia att bli just svenskar. Ändå tycks många anse sig ha rätten att uttala sig om vad som är svenskt och hur detta bäst ska bevaras.

Sen har ju en annan lite galen skåning blivit internationellt känd, för att nu återerövra de svenska medierna. Bloggade lite om "Ankan" tidigare i veckan...

Samtidigt har en av landets mest omtyckta skåningar lagt fotbollsskorna på hyllan, och en annan har sagt att han kanske inte kommer ställa upp i landslaget. Även om jag inte har ett särskilt stort idrottsintresse, så är det något som engagerar många.

Trenden just nu är alltså att sympatiska och omtyckta skåningar försvinner från rampljuset, medans andra med inskränkta och fientliga åsikter tycks vinna mer sympatier och medieutrymme. Jag vill i alla fall klargöra att även om mycket just nu pekar på att många idioter kommer från Skåne, så är inte alla från Skåne idioter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar